AB DELEGASYONU BÜYÜKELÇİSİRİPERT TÜRK METAL’DE
AB DELEGASYONU BÜYÜKELÇİSİRİPERT TÜRK METAL’DE

AB Delegasyonu Büyükelçisi Jean- Maurice Ripert, Finansal İşbirliği Bölümü Başkanı Jaiver Menendez, Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Müdürü Numan Özcan sendikamızı ziyaret ederek Genel başkanımız Pevrul Kavlak’la görüştü.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeler Kanunu'nun değişen maddeleri hakkında ve bugün başlayacak toplu sözleşme süreci hakkında delegasyona bilgi verdi.

Büyükelçi Ripert, 2012 Türkiye ilerleme raporunun çalışma hayatı konusunda kimi olumlu gelişmelerine rağmen halen AB normları ve ILO standartlarını karşılamaktan uzak olduğunu ve İstihdam ve Sosyal Politika konusundaki 19. faslın kriterlerinin kapanışa dönüştürmelerinin gündemde olmasına rağmen halen yasalar konusunda uyum olmadığını ve sendikaların hükümete baskılarının arttırılması gerektiğini ifade etti.

Kavlak ve Ripert birlikte, Avrupa 2020 Yeni Ekonomik Stratejisi içinde önümüzdeki yıllarda da özellikle genç, kadın, çocuk ve engellilerin istihdamı konusunda ortak çalışmalara ve projelere devam edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Genel başkanımız Pevrul Kavlak Türk Metal’in faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi, Türk Metal’in yatırımlarını gösteren fotoğraf sergisini gezdirdi.

Ripert, Türk Metal ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, sendikamızın yaptığı çalışmaları takdire değer gördüğünü belirtti.

Ziyarette, ayrıca Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun, Dış İlişkiler Sorumlumuz Devrim Duman veISG Uzmanımız Adnan Parçalı hazır bulundu.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol