40 YILDIR BİZE İZLETİLEN BU FİLME ARTIK SON VERİN
40 YILDIR BİZE İZLETİLEN BU FİLME ARTIK SON VERİN

Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak bu yıl ikincisi düzenlenen Aile Kurultayının 4. Hafta kapanışına katıldı. Kapanışta bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkanımız, Ulusal İstihdam Stratejisine değinerek “40 yıldır bize izletilen bu filme artık son verin” dedi.


Kocaeli, Sakarya, Bolu, Gebze 1, Dilovası, Çayırova, İstanbul Anadolu Yakası ve Aksaray 1 Nolu şubelerimizin katıldığı 2. Aile Kurultayı’nın 4. Hafta kapanışı Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasında Ulusal İstihdam Stratejisi değinerek şunları söyledi: “Vatanseverlik kılıfına bürünerek zulümlerine, haksızlıklarına bu şekilde bahane üretenler Bize 40 yıldır aynı filmi seyrettiriyorlar. Yetmiyormuş gibi, bakın bu günlerde bizim ülkemizde yeni bir film vizyona girmek üzere; yeni diyoruz ama aslında bu yeni bir film değil. Tam 40 yıldır vizyonda. 40 yıldır bu filmi izletiyorlar bize. Senaryolar hiç bitmedi. Filmleri her dönemde vizyona girdi. Bizler kaybettik, onlar kazandı. Bugün aynı film yeniden vizyona sokulmaya çalışılıyor. Konusu belli, senaristi belli, oyuncuları belli... Ancak bu kez, gerekçesi farklı… Bu kez, "İşsizliği önleyeceğiz, istihdamı artıracağız" diyorlar. Aynı senaryoyu yine bize yutturmaya çalışıyorlar. Bu kez filmin adı "Ulusal İstihdam Stratejisi". Bu filmin senaryosunu yazanlar ne istiyorlar? Yetmedi mi bizden aldıkları? Yetmedi mi bize yaptıkları? Daha ne istiyorlar bizden? 40 yıldır elimizden aldıkları yetmiyormuş gibi, bu kez hangi haklarımıza göz diktiler?”

Genel Başkanımız konuşmasının devamında Ulusal İstihdam Stratejisi ile getirilmek istenen Bölgesel Asgari Ücret, Kıdem Tazminatı, Özel İstihdam Büroları ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken konuşmasının sonunda şunları söyledi: Gördüğünüz gibi işçi hareketi çok zor bir döneme giriyor. Bu anlattıklarım gerçekleşirse, Ulusal İstihdam Stratejisi hayata geçerse artık sendikal bir düzeni sürdürmemiz mümkün değil. Buna hazırlıklı olmalıyız. Bu bizim için ya hep ya hiç meselesidir. Ya sırtıdır, ya karnıdır. Bu büyük bir mücadeledir. Bu mücadeleye hazır olmanızı istiyorum. Bu mücadeleye kararlı olmanızı istiyorum. Unutmayın, bu mücadelenin öncüsü Türk Metal olacaktır. Bu mücadeleye yüreğinizi koymanızı istiyorum. Tüm üyelerimize sesleniyorum. Hazır olun İşçinin gücünü, Türk Metal'in gücünü göstermeye hazır olun. Ulusal İstihdam Stratejisi, bizim için sözün bittiği yerdir. Çünkü bu bizim için ULUSAL İSTİHDAM TRAJEDİSİDİR. Bu oyunu bozamazsak, bizler için yaşanacak olan bir trajedidir. Ben buradan işverenlere seslenmek istiyorum. Bu ülkenin huzurunu bozmayın, Bu ülkede çalışma barışını bozmayın. Karlarınıza kar katmak için ateşle oynamayın. Bu dayatmalardan vazgeçin. Biz artık, bu filmi seyretmek istemiyoruz. 40 yıldır bize izletilen bu filme artık son verin”

2. Aile Kurultayı’nın 4. Hafta Kapanışına Genel Sekreterimiz Muharrem Aslıyüce, İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Halil Faki Erdal, Çayırova Şube Başkanı Bilal Uça, Dilovası Şube Başkanı Uysal Altundağ, Sakarya Şube Başkanı Şahin Kaya, Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi ve Aksaray 1 Nolu Şube Başkanımız Muhterem Taşdemir de katıldı.

 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol