24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN
24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, ülkemizde gazetecilerin ve basın çalışanlarının haber toplarken yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak üzere 1946 yılından itibaren 24 Temmuz’u “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutluyor. 24 Temmuz tarihi aynı zamanda 2. Meşrutiyet döneminde basında sansürün kaldırıldığı gündür.

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi: “Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor. Fakat haber toplayabilmek için gece gündüz çalışan ve mesai kavramı olmayan gazeteciler bugün maalesef pek çok haktan mahrum durumdalar. Birçok hakkı elinden alınmış, işsizlikle ve düşük ücret gibi temel sorunlarla mücadele eden gazetecilerimizin bu sorunlarının bir an önce giderilmesini temenni ediyoruz. Bu vesile ile demokrasimizin olmazsa olmazları arasında sayılan basın emekçilerimizin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, görevleri başında hayatlarını kaybeden basın emekçilerimizi de bir kez daha rahmetle anıyoruz”.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol