24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Millet Mektepleri Başöğretmenliğini 24 Kasım 1928 tarihinde kabul etti. Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981 yılında ise onun "başöğretmen" oluşunun yıl dönümlerinin ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Sendikamız Yönetim Kurulu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapılırken şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olarak kabul edilen öğretmenlik fedakârlık isteyen, saygın mesleklerin başındadır. Her iklimde, her coğrafyada ve tüm şartlar altında bilginin üretilmesi geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde öğretmenlerimizin rolü çok önemlidir. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugünde ülkemizin değişimi, gelişimi ve daha ileri hedeflere doğru yürümesinin anahtarı durumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü"nü kutluyor, hayatta olanlara sağlık ve huzur, ahirete göçenlere Allah'tan rahmet diliyoruz.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol