24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Bir milletin yükselişi ancak; eğitimli, kültürlü ve ufku açık çağdaş bireylerin yetiştirmesiyle mümkündür. Bireylerin yetiştirilmelerinde de en büyük sorumluluk öğretmenlere aittir. Başöğretmen Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981 yılında, 24 Kasım tarihinin her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. 24 Kasım tarihi aynı zamanda Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüne vurgu yapılırken şu ifadelere yer verildi: “Bir milletin, en etkili silahının, bilgi ve öğrenme sonucu ortaya çıkan bilim olduğunu anlayabilmesi, ancak aydınlık öğretmenleri ile mümkündür. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözleri ile ifade ettiği gibi iyi doktorları, iyi mühendisleri, kahraman komutanları, bilim adamlarını, aklımıza gelebilecek daha nice önemli kişileri, onları yetiştirecek öğretmenleri olan uluslar çıkarabilir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ve tezgâhları başında emeği ve alınteri ile mücadele eden tüm ustalarımızın öğretmenler gününü kutluyoruz."

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol