23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün ‘Ulusal Egemenlik Bayramı’ olarak kutlanmasına karar verirken, 23 Nisan 1929 tarihinde bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Böylelikle, 23 Nisan ilk defa 1929 yılında ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlanmaya başlanmıştır. 

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıldönümü münasebetiyle Türk Metal Sendikası Yönetim kurulu adına bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlarken, şu ifadelere yer verdi:  “23 Nisan 1920'de kurulan, millî egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bu doğum günü, Ulu önder Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye edilmişti. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin mekânları cennet olsun...”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol