%15’LİK İŞSİZLİK ORANI ESKİŞEHİR’E YAKIŞMIYOR
%15’LİK İŞSİZLİK ORANI ESKİŞEHİR’E YAKIŞMIYOR

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Eskişehir Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulunda konuştu: “Eskişehir, sosyo-ekonomik gelişme bakımından 81 ilin içinde 6. durumda… Ama buna rağmen işsizlik oranı yüzde 15’in üzerinde… Bu oran, Eskişehir’e yakışmıyor…”


Eskişehir Şubemize ait sosyal tesislerde gerçekleştirilen, Eskişehir Şubesi 11. Olağan Genel Kurulunda açış konuşmasını yapan Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Türkiye’nin iki büyük sorunu var. Bunların biri işsizlik, diğeri ise gelir dağılımımdaki eksiklik” dedi. Kavlak; “TÜİK’in açıklamalarına, yani resmi rakamlara göre, Türkiye’de işsiz sayısı 2,5 milyon kişi, filli işgücü ise, 28,5 milyona yakın… Ancak iş bulma umudu kalmayanları eklediğimizde bu sayı, 4,5 milyona yaklaşıyor… Böyle olunca da, işsizlik oranı yüzde 15’lere ulaşıyor… Yani, Eskişehir, Afyon, Denizli, Bilecik, Kütahya, Uşak, Aydın’da yaşayan insanların sayısı kadar işsizimiz var” dedi.

25 Şubat Cumartesi günü yapılan Genel Kurulda Eskişehir’in işsizlik durumu hakkında da değerlendirmeler yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak: “Geçtiğimiz yılın başında Eskişehir Ticaret Odasının bir araştırmasını okumuştum… Eskişehir’de 16 binin üzerinde işyeri var… 781 bin nüfus içinde, aktif sigortalı sayısı, 209 bin civarında…158 bin kişi emekli aylığı alıyor… 32 bin kişi de yeşil kartlı… Nüfusun yüzde 95’i, sosyal güvenlik kapsamında… Eskişehir, sosyo-ekonomik gelişme bakımından 81 ilin içinde 6.durumda… Ama buna rağmen işsizlik oranı yüzde 15’in üzerinde… Bu oran, Eskişehir’e yakışmıyor…” dedi. Genel Başkanımız Kavlak, işsizliğin kentlerin üzerinde bir kara bulut gibi durduğunu ve işsizlikle mücadelenin kayıtdışı ile mücadeleden geçtiğini ifade etti..

Eskişehir Şube Başkanı Mevlüt Gümüşay genel kurulda tekrar aday olmazken, Türk Metal’in bir neferi olmaktan onur duyduğunu söyledi. Gümüşay konuşmasında “Bugün Türk Metal’i değil şube başkanlık görevimi bırakıyorum. İhtiyaç duyulduğum her yerde ve her zaman Türk Metal’e hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Genel Kurul Divan Başkanlığını Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Divan Başkan Vekilliğini ise Genel Sekreterimiz Muharrem Aslıyüce yaparken, Genel Kurula Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz İsmail Dursun, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Koç Holding End. İlişkiler Koordinatörü Hakan Yıldırımoğlu, Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Arçelik A.Ş. Eskişehir Kampusü İnsan Kaynakları Yöneticisi Ali Orhan, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye Emekliler Derneği Eski Başkanı Arif Duru, Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, Türk-İş Eskişehir Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç, çok sayıda işveren temsilcisi ve sendikacı katıldı.

Genel Kurul sonucunda Hakan Tuncel Şube Başkanlığına, Murat Yüzügüllü Şube Sekreterliğine ve Erkut Kılıç Şube Mali Sekreterliği görevine seçildi.

 

 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol