14. ÇALIŞMA EKONOMİSİKONGRESİ TOPLANDI
14. ÇALIŞMA EKONOMİSİKONGRESİ TOPLANDI

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; çalışma hayatında öne çıkan sorunların çözümünde bu kongrenin büyük fayda sağladığını ve böyle bilimsel yaklaşımların takip edilmesi gerektiğini söyledi.


Türk –İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak 14. Çalışma Ekonomisi Kongresi’nde konuştu. 25-27 Mayıs tarihlerinde Novotel’de gerçekleşen açılışta sendikalar ve akademi dünyası bir araya geldi. Konuşmasında;  sendikalar ve üniversitelerin birlikteliğinin çalışma hayatına çok büyük getiriler sağlayacağının altını çizen Kavlak; bu tür girişimlere Türk-İş olarak katkı sağlamaktan geri durmayacaklarını ifade etti. Genel Başkanımız Kavlak akademisyenlere yönelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TÜRK-İŞ olarak bilimsel çalışmalara katkı vermekten ve yılda bir kez dahi olsa, bilim insanlarıyla böyle bir ortamı paylaşmaktan dolayı gururluyuz.Bizler sendikal hareketin içinde yer alan, ona yön veren, sorumluluk alan ve bizzat mücadele eden sendikacılarız. Sizlerse, bu süreci izleyen, bilimsel kriterlere göre değerlendiren, geleceğe ışık tutan ve bizlere yön veren bilim insanlarısınız.


Bizlerin sizlerle birlikteliği bu açıdan çok önemli. Bizlerin deneyimleriyle sizlerin düşünceleri ve çalışmaları bir araya gelmeli ve ülkemiz sendikal hareketi için olumlu sonuçlar vermelidir. 

Emek dünyası ile akademi dünyasının bu birlikteliği, ülkemizde sendikal hareketin geleceği açısından çok büyük bir önem taşımaktadır.
 
\011Sendikal mücadele, işyerinde tezgâh başında başlayan, sendikacılığın her aşamasında devam eden bir süreçtir.
\011Bu süreçte ihtiyaç duyulan yetişmiş insan gücü ancak bilim ve teknolojinin etkin kullanımı ile ortaya çıkar. Herkesin her aşamada eğitime, eğitilmeye, bilimin sınırsız olanaklarından yararlanmaya ihtiyacı vardır. 
\011 
\011Bu nedenle, birlikte düzenlediğimiz bu ortak toplantıların yararı ve önemi bizim için büyüktür. Biz Türk-İş olarak bu toplantıyı bu nedenle çok önemsiyoruz."
\011
\011Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümleri ve üyeleri arasında kurumsal, akademik ve kişisel ilişkileri güçlendirmek, aynı zamanda da sosyal politikanın temel ve güncel konularının tartışılıp çözüm üretildiği bir ortam oluşturmak amacıyla toplanan kongreye katılımda yoğun ilgi gözlendi.
\011
\011Sosyal Politika’da Farklı Perspektifler ve Güncel Sorunlar ana temasını işleyen kongrede Sosyal Refahın Sağlanmasında Farklı Yöntemler, Sosyal Politika’da Güncel Sorunlar da işlendi.
\011
\011Toplantıya Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar ve çok sayıda akademisyen katıldı. Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz İsmail Dursun da toplantıya katılanlar arasındaydı. 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol