10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ülkemizde 1961 yılından itibaren kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik sektöründe çalışanları onurlandırma ve bu zorlu görevi icra ederken hayatını kaybeden gazetecileri anma günüdür.

Sendikamız Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda, gazeteciliğin büyük fedakârlık isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekilirken şu ifadelere yer verildi: “Gazetecilik, bir toplumun kalkınması ve ilerlemesi açısından yeri ve önemi tartışılmaz meslek gruplarından biridir. Gazetecilik, özellikle çok büyük fedakârlık isteyen, zor şartlarda mesai gözetmeksizin icra edilen özverili bir meslektir. Gazeteciler, özgür haberleşmenin, doğru bilginin ve sağlıklı toplumun habercisidir. Bizlerin doğru, tarafsız ve şeffaf bilgiye ulaşabilmesi için dünyanın çeşitli bölgelerinde bu fedakâr ve meşakkatli mesleği icra eden bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevleri başında hayatlarını kaybeden basın emekçilerini de bir kez daha rahmetle anıyoruz.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol