1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, dünyada en yüce değerin emek olduğunu, emek ve üretim olmazsa hayatında olmayacağını vurgularken şunları söyledi: “Bugün 1 Mayıs, işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü. Hepimize kutlu olsun. Bugün, tüm dünyada yoksulluğa, sömürüye, adaletsizliğe karşı, emekçilerin seslerini yükselttiği, insan onuruna yaraşır çalışma koşulları ve insanca bir yaşam için mücadele ettiği gündür.

Biz de bu 1 Mayıs’ta Türkiye işçi sınıfının en gür sesiyle bir kez daha sesleniyoruz. Adaletsizliğe, yoksulluğa, köle gibi çalıştırılmaya, düşük ücret politikalarına, kayıt dışılığa, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne, iş cinayetlerine son diyoruz. Ülkemize yaşanan ekonomik sorunların, enflasyonun, hayat pahalılığının son bulmasını talep ediyoruz. Her krizde olduğu gibi, yaşanan bu krizin bedelini ödemek, işten atılmak istemiyoruz.

Herkes şunu iyi bilmelidir, dünyada en yüce değer, emektir. Emek olmazsa, üretim olmazsa, hayat da olmaz. Biz, insanı ezen, sömüren bu adaletsiz dünya düzenini değiştirebiliriz. Çözüm bizim ellerimizdedir. Bu 1 Mayıs’ta bir kez daha haykırıyoruz, eşitlikçi, özgürlükçü, bağımsız, çoğulcu ve barış içinde, demokratik bir dünya hayal değil. Bunu hep birlikte kurabiliriz. Tüm dünya emekçilerinin, 1 Mayıs Birlik ve Mücadele Günü kutlu olsun. Yaşasın 1 Mayıs… Yaşasın mücadelemiz…”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol