1 MAYIS ÇOŞKUSU BURSA’DA YAŞANDI
1 MAYIS ÇOŞKUSU BURSA’DA YAŞANDI

Türk-İş ve Kamu-Sen’in Bursa Kent Meydanında birlikte düzenlediği 1 Mayıs etkinlikleri çoşku ile tamamlandı. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu  “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda bu meydandan yükselen ses, halkın sesidir. Yılgınlığa umutsuzluğa yer yok. Bu ülkenin gerçek sahibi bizleriz’ dedi.


Kent Meydanında düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına sendikamız örgütlü olduğu işyerlerinden onbinlerce üyemiz katıldı. Çoşku ve birlikteliğin en üst seviyede olduğu kutlamalar, Darmstat caddesindeki kortej yürüyüşü ile başladı. Saat 12.00’de Bursa Kent Meydanında ulaşan emekçiler, burada Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un konuşmasını dinleyerek Kent Meydanından ayrıldı. Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın da katıldığı kutlalamalarda Kent Meydanı emekçilerle doldu taştı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu konuşmasında şu ifadeler yer verdi.

’Bu anlamlı güzel günde, el ele, yürek yüreğe olmak için, sorunlarınızı dile getirmek için Bursa Kent Meydanı’nda toplandınız’ Özleminiz, ekmek, barış özgürlük, iş, aş, kardeşlik. Bugün burada, Bursa’nın, Türkiye’nin yüzünü güldürüyorsunuz, emekçilerin el ele kol kola dostluk içinde kucaklaşmasının destanını yazıyorsunuz. 1 Mayıs Türkiye’de yasaktı. Sizler yıllarca bu meydanlardan 1 Mayıs’ın bayram ve tatil ilan edilmesini istediniz. 2009 yılında 1 Mayıs bayram ve tatil oldu. 2010 yılında ise yasaklı olan Taksim Meydanı kutlamalara açıldı. Bu nasıl oldu? Biz çok uğraştık ama 1 Mayıs’ı bayram ve tatil ettiren sizlerin mücadelesi. Yılmadınız, yasaklı dönemlerde de her 1 Mayıs’ta alanlarda oldunuz.’

Taksim yasağının emekçilerin mücadelesiyle kaldırıldığını ifade eden Kumlu, ’Yine sizler sayesinde Türkiye’nin her yeri Taksim haline geldi. Bu nedenledir ki biz Türk-İş ve Türkiye Kamu Sen olarak bugün Bursa Kent Meydanı’nda sizlerleyiz. Türkiye’nin her yeri gibi bu alanı da Taksim haline getiren sizleri selamlamak, kutlamak için buradayız. Sağolun, var olun. Biz bir olduğumuzda, el ele gönül gönüle verdiğimizde, bugün reddedilen her şey, yarın kabul edilecektir, bunu bilin’ diye konuştu.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol