VESTEL’DE SÖZLEŞME SEVİNCİ
VESTEL’DE SÖZLEŞME SEVİNCİ

TÜRK METAL SENDİKASI’NIN UZUN SÜREDİR ÖRGÜTLENME VE SÖZLEŞME ÇALIŞMASINI SÜRDÜRDÜĞÜ VESTEL’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Manisa’da Kurulu bulunan dünya devi beyaz eşya ve elektronik fabrikası Vestel’de Türk Metal Sendikası’nın uzun süredir sürdürdüğü örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi süreci zaferle sonuçlandı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın 07.09.2021 günü kurduğu ilk temasın ardından başlayan örgütlenme süreci sonunda, Türk Metal Sendikası’nın Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ’de ve Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ’de yetkilerinin kesinleşmesi üzerine toplu iş sözleşmeleri müzakerelerine başlandı.

Uzun süren müzakerelerin ardından yaklaşık 17 bin işçinin çalıştığı her iki işyeri için de toplu iş sözleşmesi bugün (30 Ocak 2024 Salı günü) Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz, Manisa 1 Nolu Şube Başkanımız Ercan Dereli ve Hukuk Danışmanımız Avukat Didem Boz tarafından İmzalandı. İmza töreninde işveren adına sözleşmeyi Zorlu Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı ve Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Necmi Kavuşturan imzaladı.

Kurulduğu günden bu yana sendikasız olan dünya devi Vestel’de ilk kez bir işçi sendikası toplu iş sözleşmesi imzaladı. İmza töreninin ardından Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz işçiler tarafından coşkuyla karşılandı.

 

TÜRK METAL SENDİKASI BASIN BÜROSU

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol