İZMİR 1 NOLU ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
İZMİR 1 NOLU ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

İzmir 1 Nolu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu 24 Mart 2024 Pazar günü İzmir Balçova Termal Otelde Genel Başkanımız Uysal Altundağ’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulu yönetecek Divan Heyeti’nin teşekkülü ve görev yerini alması ile başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Uysal Altundağ, Divan Başkanvekilliklerine Genel Başkan Yardımcılarımız Mürsel Öcal ile Mesut Erdem, Divan Katip üyeliklerine ise Nemak işyeri delegesi Mefkure Kestel ile Habaş işyeri delegesi Kenan Uludüz seçildi.

Divan Başkanı olarak genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Başkanımız Uysal Altundağ, sözlerine Sendikamızın kısa bir süre önce Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın acı kaybı ile sarsıldığını dile getirerek, “Onursal Genel Başkanımızı bir kez daha rahmetle, özlemle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

Sözlerine Türk işçi hareketi tarihinde Sendikamız Türk Metal’in önemli bir yeri olduğunu ifade ederek devam eden Genel Başkanımız, Sendikamızın bir okul, bir kültür ve bir geleneğe sahip olduğunu dile getirerek, “Bugün sendikamızı yönetme onuruna erişen bizler ne pahasına olursa olsun omuzlarımızdaki sorumluluğumuzun bilinciyle o kültürü, o tarihi ve o dillere destan disiplini sonsuza kadar yaşatacağız. Türk Metal’in geleneği, tarihi, kültürü ve tüm projeleri bizlere emanettir. Bu emaneti sahiplenmek ve daha da geliştirmek bizim namus borcumuzdur. Hiç şüpheniz olmasın bizler var oldukça, bu mücadele içinde yer aldıkça bize emanet edilen bu kutsal çatıya namusumuz gibi sahip çıkacağız. Türk Metal’in bayrağını, metal işçisinin olduğu her yere, her fabrikaya dikeceğiz. Oraları yıkılmaz birer kale haline getireceğiz.”

İzmir’in Sendikamız Türk Metal’in güçlü olduğu bölgelerden bir olduğunu belirten Genel Başkanımız Uysal Altundağ, geçtiğimiz dönemlerde İzmir’de tek şube olduğunu hatırlatarak bugün ise bölgede gerçekleştirilen örgütlenmelerle iki şube ve bir bölge temsilciliği ile sarsılmaz bir kale olduğunu söyledi.

Genel Başkanımız Altundağ, Sendikamızın iki ay önce çok başarılı bir grup sözleşmesini tamamlayarak Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında tarihi bir zafer elde ettiğini hatırlattı. Fakat Sendikamızda yaşanan acı olaylardan dolayı bu zaferi doya doya yaşayamadığını belirten Genel Başkanımız sözlerine şöyle devam etti: “Hep birlikte verdiğimiz mücadeleyle sizlere söz verdiğimiz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir sözleşme imzaladık.100. yılda, ilk 6 ay için yüzde 105 oranında zam aldık. Sendikal mücadelede çıtayı öyle bir yere koyduk ki… Öyle bir sözleşme imzaladık. Öyle kazanımlar elde ettik ki… Türkiye işçi sınıfı için umut olduk. Herkes, ‘Türk Metal başardı’, ‘Türk Metal her şeye rağmen kazandı’ dedi. Televizyon kanalları, canlı yayınlarını keserek verdi sözleşme haberimizi. Herkes ama herkes, ‘Yaparsa Türk Metal yapar’ dedi. Evet, dostlarım yaparsa Türk Metal yapar. Biz yaparız. Çünkü bizim arkamızda siz varsınız. Sizin çelikten iradeniz var. ‘İyi ki Türk Metalliyim’ diyen gür sesiniz var. Bundan sonra da birlikte büyük işler başaracağız. Yeter ki arkamızda olun. Yeter ki sendikanıza güvenin, inanın.”

Sendikamız Türk Metal’in imzaladığı birbirinden başarılı sözleşmelerin yanı sıra yürüttüğü örgütlenme faaliyetleri her geçen gün biraz daha büyüdüğünü dile getiren Genel Başkanımız Altundağ, şu şekilde sözlerine devam etti: “Bir yandan başarılı sözleşmeler imzalarken diğer yandan her geçen gün büyüyoruz. Aramıza yeni arkadaşlarımız katılıyor. Bunun en önemli örneklerinden biri 36 yıldır sendikasız olan herkesin, ‘buraya sendika giremez’ dediği Dünya devi Vestel fabrikasıydı. Yaklaşık 3,5 yıl önce başladığımız Vestel örgütlenmesi de 30 Ocak 2024 tarihinde ilk sözleşmenin imzalanması ile tamamlandı. Vestel’den aramıza katılan 17 bin arkadaşımızla artık daha güçlüyüz. Türk Metal Sendikası sadece son bir yılda 39 yeni işyerinde örgütlendi. Bu sayede üye sayısı bugün itibariyle 295 bin oldu. Her geçen gün büyüyoruz, büyümeye de devam edeceğiz.”

Ülkemizde yaşanan tüm ekonomik olumsuzlukların faturasının ilk olarak emekçilere kesildiğini ve yine bu süreçte sendikaların çalışanlar için ne kadar önemli olduğunun her seferinde bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Genel Başkanımız Uysal Altundağ, “Ne zaman bir işyerinde işler kötüye gitse, bizlerin, biz ücretli çalışanların ekmeğine göz dikiliyor. Bildiğiniz gibi ülkemizde her üç ayda bir büyüme rakamları açıklanıyor. Lütfen açıp bir bakın, işçi sınıfının her dönemde büyümeden aldığı payın nasıl azaldığını, sermayenin payının ise her dönemde nasıl arttığını bir görün. O zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. İşte biz bunun için büyümek ve güçlü olmak zorundayız. Tüm bu olumsuzluklara karşı çıkar yol yine bizim elimizde. Bizler ancak birlikteliğimiz ve örgütlü gücümüz sayesinde bu cendereden kurtulabiliriz. Bakın değerli arkadaşlarım bugün, özellikle sanayi sektöründe sendika yoksa orada yalnızca asgari ücret var demektir. Sosyal haklar, ikramiyeler yok demektir. Orada esnek ve güvencesiz çalışma var demektir. İş güvencesi işverenin iki dudağı arasında demektir. Yani orada yoksulluk, haksızlık, adaletsizlik var demektir. O nedenle sendika işçi sınıfı için bir umuttur. Sendika işçi sınıfı için bir güvencedir. Sendika işçi sınıfı için olmazsa olmazdır” diyerek sözlerini tamamladı.

***

Genel Başkanımız Uysal Altundağ’ın konuşmasının ardından Gurit işyeri Genel Müdürü Serkan Ak ile Nemak işyeri Operasyon Müdürü Hidayet Şirin genel kurul delegelerine hitap ederek, genel kurul çalışmalarında başarılar diledi.

***

Genel Kurul çalışmaları İzmir 1 Nolu Şubemizin Faaliyet Raporu’nun genel kurul delegeleri tarafından oybirliği ile kabul edilmesi ile devam etti. Bu bölümde genel kurul delegesi BMC Otomotiv işyerinden Serdar Köksal ile Nemak işyerinden Hidayet Şirin söz alarak genel kurul salonuna hitap etti.

***

Genel Kurula katılan misafirler arasında TÜRK-İŞ İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz, Efe Endüstri İnsan Kaynakları Müdürü Erdinç Yavaşça, Gurit İnsan Kaynakları ve Finans Müdürü Filiz Okyay, BMC Otomotiv Endüstriyel İlişkiler Müdürü Murat Gümüş, MESS İzmir Bölge Temsilciliği Hukuk Müşavir Uygar Bostancı, İşveren Vekili Av. Prof. Dr. Serkan Odaman ile Ege bölgesinde örgütlü olduğumuz işyerlerinden çok sayıda üyemizde yer aldı.

***

Tek liste ile gidilen genel kurulda Şube Başkanlığına Erkan Uzun, Şube Sekreterliğine Mustafa Uğuz, Şube Mali Sekreterliğine Şevket Baran Bulut, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Varol Anadol ve Şube Eğitim Sekreterliğine Orhan Özdere aday oldu.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol