ONURSAL GENEL BAŞKANIMIZ KAVLAK’I EBEDİYETE UĞURLADIK
ONURSAL GENEL BAŞKANIMIZ KAVLAK’I EBEDİYETE UĞURLADIK

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı, Sendikamız Onursal Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ı bugün (25 Şubat 2024) Ankara’da Türk Metal Sendikası Genel Merkezi önünde düzenlenen anma töreni ve ardından Kırıkkale’de düzenlenen cenaze töreni ile ebediyete uğurladık.

Sendikamız Genel Merkezi önünde düzenlenen törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, TÜRK-İŞ yöneticileri, konfederasyona bağlı sendikaların temsilcileri ile binlerce üyemiz katıldı.

Törende konuşan Genel Başkanımız Uysal Altundağ, "Pevrul Kavlak bizim için sadece bir genel başkan değildi. Bizim için babacanlığıyla gönlümüzde taht kurmuş bir insandı. Kendisini unutmak mümkün değil. Bundan sonra onun bildiği yolda, onun bize öğrettiği fikirler, düşünceler doğrultusunda bize emanet ettiği her şeye hep beraber, el birliğiyle sahip çıkacağız" dedi.

Törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol da bir konuşma gerçekleştirerek Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ı kaybetmekten duydukları üzüntüleri dile getirdiler.

Ankara’da düzenlenen anma töreninin ardından Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın cenaze töreni Kırıkkale şehir merkezindeki Kavlak Camii'nde yapıldı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Kavlak’ın naaşı Yeni Mahalle Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

Kırıkkale’de düzenlenen cenaze törenine, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜRK-İŞ yöneticileri ve konfederasyona bağlı sendikaların temsilcileri ile Türk Metal Sendikası üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol