KADIN İŞÇİLER BÜYÜK KURULTAYI BAŞLADI
KADIN İŞÇİLER BÜYÜK KURULTAYI BAŞLADI

Kadın İşçiler 29. Büyük Kurultayı 6-9 Mart 2024 tarihleri arasında Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de düzenleniyor. 6 Mart 2024 Çarşamba günü, kısa bir süre önce kaybettiğimiz Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Bolu Şube Başkanımız Hakan Gülen ile 2017 yılında düzenlenen kurultaya katılmak üzere Ankara’ya gelirken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Özlem İnan, Meyse Keskin, Leyla Yalçın, Leyla Çiçek, Güleydan Sezer, Fatma Hacıoğulları, Elvan Mutlu için okutulan mevlitle başlayan Kurultayın ilk gününde, Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunurken, dualar edildi.

Kurultayın ikinci gününün ilk etkinliği “Kadının Çalışma Hayatındaki Yeri” başlıklı panel oldu. Panelin oturum başkanlığını Türk Metal Sendikası Ege Bölge Kadın Kolları Temsilcisi Emine Kanlı yaparken, panelde Dr. Psikolog Muradiye Oral, Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu ve Gazeteci Sermin Baysal Ata konuştu. Gerçekleştirilen sunumlar ve soru-cevap bölümü ile tamamlanan panelin ardından günün ikinci programına geçildi.

Kurultay, 550 kadın işçinin katılımı ile Anıtkabir’e düzenlenen resmi programla devam etti. Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz başkanlığındaki heyet resmi törenle Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakırken, Genel Sekreterimiz günün anısına Misak-ı Milli Kulesi’nde yer alan Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezen kadın üyelerimiz Anıtkabir ziyaretini tamamladı.

 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol