GENEL BAŞKANIMIZ UYSAL ALTUNDAĞ UAMİF’İN GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ
GENEL BAŞKANIMIZ UYSAL ALTUNDAĞ UAMİF’İN GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun (UAMİF) 57. Merkez Komite Toplantısı, 9 Mart 2024 tarihinde Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de gerçekleştirildi. UAMİF Merkez Komitesi ve İcra Kurulu üyelikleri için seçimlerin yapıldığı toplantıda, Genel Başkanımız Uysal Altundağ, UAMİF Genel Başkanlığı’na oy birliği ile seçildi.

UAMİF 57. Merkez Komite Toplantısı UAMİF Genel Sekreteri Murat Salar’ın açılış konuşması ile başladı. Genel Sekreter Salar’ın ardından Genel Başkanımız Uysal Altundağ, bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasında, 2009 yılından bu yana Sendikamızın ve UAMİF’in Genel Başkanlığını yapan Pevrul Kavlak’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Genel Başkanımız Altundağ, “UAMİF, Genel Başkanımız için çok önemliydi. Sizler de onun her zaman dostu oldunuz. Uluslararası sendikal dayanışmada onun yoldaşı oldunuz. Başkanımızın vefatı dolayısıyla gönderdiğiniz mesajlar bizlere bu zor günlerde dayanma gücü verdi. Hepinize şahsım ve sendikam adına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Başkanımız Altundağ’ın konuşmasının ardından, Merkez Komite üyeleri UAMİF ve Sendikamızın Genel Başkanlığını yürüten Pevrul Kavlak’ın vefatından duydukları üzüntüyü dile getirerek başsağlığı dilediler.

Ardından Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın vefatıyla boşalan Federasyonun Genel Başkanlığı için seçimlere geçildi. Merkez Komite ve İcra Kurulu üyelerinin tamamının bu yönde verdiği önerge ve yapılan seçimle Genel Başkanımız Uysal Altundağ UAMİF’in yeni Genel Başkanı oldu.  

Genel Başkanımız Uysal Altundağ, seçimlerin tamamlanmasının ardından bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Sözlerine, “Türk Metal’e ve şahsıma duyduğunuz güven nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. Hem Türk Metal’de hem de UAMİF’te büyük bir sorumluluğu üstlendiğimin bilincindeyim. Hem bu sorumluluğu yerine getirmeye hem de güveninize layık olmaya çalışacağım” diyerek başlayan Genel Başkanımız Altundağ, şöyle devam etti: “Bu yıl 30. yılını kutlayan Federasyonumuz Avrasya coğrafyasında çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Avrasya’daki çeşitli ülkelerden birbirlerini hiç tanımayan, birbirlerinin dillerini bile bilmeyen 33 emekçi, sendikacı, 13 Şubat 1994 günü bir araya gelerek güçlü bir yapı oluşturdu. Bu yapının hedefi ve amacı Avrasya coğrafyasındaki emekçilerin sorunlarına karşı birlikte bir mücadele ve dayanışmayı örgütlemekti. Amaç, Avrasya coğrafyasında yaşayan işçilerin güçlü bir kalesi olmaktı. Aradan geçen 30 yılda bunu hep beraber başardığımızı düşünüyorum. Dayanışarak, farklılıklarımızı bir kenara bırakarak bir aile olmayı başardığımıza inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de bizden önceki liderlerimizin, büyüklerimizin bize öğrettiği biçimde Avrasya halklarının ve emekçilerin güvencesi ve kalesi olmaya devam edeceğiz. Çünkü ben inanıyorum ki emekçiler ne zaman bir araya gelse o zaman bir şeyler elde edebildi. İşçiler birlikteliği sayesinde bir şeylerin üstesinden gelebildi. Biz gücümüzü gösterdiğimiz zaman, biz birlik olduğumuz zaman istediğimiz her şeyi yapabileceğimizi karşı karşıya kaldığımız tüm sorunların üstesinden gelebileceğimizi biliyoruz. Buna yürekten inanıyorum” diyen Genel Başkanımız Altundağ, UAMİF’in 2024 yılında hedef ve programlarına yönelik yaptığı açıklamalarla konuşmasını tamamladı.

Merkez Komite Toplantısına Federasyona üye ülkelerin temsilcileri katıldı. Toplantı çekilen toplu fotoğrafla tamamlandı.

UAMİF 57. Merkez Komitenin ardından UAMİF’in İcra Kurulu şu isimlerden oluştu:

  • Uysal Altundağ (Türkiye)                                            Genel Başkan    
  • Andrey Fefelov (Rusya Federasyonu)                       Genel Başkan Yardımcıları 
  • Bakır Yusıfov (Azerbaycan)                                        Genel Başkan Yardımcıları 
  • Taf Kolecı (Arnavutluk)                                               Genel Başkan Yardımcıları 
  • Assylbek Nuralın (Kazakistan)                                    Genel Başkan Yardımcıları 
  • Murat Salar (Türkiye)                                                  Genel Sekreter
  • Aleksander Panychev (Rusya Federasyonu)            Genel Sekreter Yardımcısı
  • Turajon Raupov (Özbekistan)                                    Genel Sekreter Yardımcısı

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol