DÜZCE ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
 DÜZCE ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Düzce Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu 16 Mart 2024 Cumartesi günü Düzce’de gerçekleştirildi. Genel Kurulu yönetecek Divan Heyeti’nin genel kurul delegelerine sunulması ve görev yerini alması ile başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Uysal Altundağ, Divan Başkanvekilliklerine Genel Başkan Yardımcımız Mürsel Öcal ile Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz,  Divan Katip üyeliklerine ise Yazaki işyeri delegeleri Emine Başak ile Beytullah Yolcu seçildi.

Genel Kurulun açılış konuşmasını Genel Başkanımız Uysal Altundağ yaptı. Sözlerine Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ı kısa bir süre önce kaybettiğimizi hatırlatarak başlayan Genel Başkanımız, “Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ı huzurunuzda bir kez daha rahmet ve özlemle anıyor. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Türk sendikal hareketinde Sendikamız Türk Metal’in güçlü ve büyük yerinin olmasının yanı sıra Sendikamızın bir okul, bir kültür ve bir geleneğe sahip olduğunu dile getiren Genel Başkanımız Altundağ, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün sendikamızı yönetme onuruna erişen bizler ne pahasına olursa olsun o kültürü, o tarihi ve o dillere destan disiplini sonsuza kadar yaşatacağız. Türk Metal’in geleneği, tarihi, kültürü ve tüm projeleri bizlere emanettir. Bu emaneti sahiplenmek ve daha da geliştirmek bizim namus borcumuzdur. Hiç şüpheniz olmasın bizler var oldukça, bu mücadele içinde yer aldıkça bize emanet edilen bu kutsal çatıya namusumuz gibi sahip çıkacağız. Türk Metal’in bayrağını, metal işçisinin olduğu her yere, her fabrikaya dikeceğiz. Oraları yıkılmaz birer kale haline getireceğiz.”

Genel Başkanımız Altundağ, Sendikamızın iki ay önce çok başarılı bir grup sözleşmesini tamamlayarak tarihi bir zafer elde ettiğini fakat yaşanan acı günlerden dolayı bu zaferi doya doya yaşayamadığını söyledi. Sözleşme sürecine değinerek sözlerine devam eden Genel Başkanımız Uysal Altundağ, bu süreçte Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın katkısına değinirken, “Sözleşmenin her aşamasında yanına koştuğumuz, fikir ve taktik aldığımız, arkamızda dağ gibi duran usta bir büyüğümüz vardı. Bütün süreci hasta yatağında sevk ve idare eden, işine, sendikasına ve metal emekçilerine duyduğu aşkı ‘Ben bu sözleşmeyi bitirmeden ölmeyeceğim’ diyen Onursal Genel Başkanımız vardı” dedi.

Sendikamız Türk Metal’in imzaladığı birbirinden başarılı sözleşmelerin yanı sıra yürüttüğü örgütlenme faaliyetleri her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Genel Başkanımız Altundağ, sözlerine şöyle devam etti: “Aramıza yeni arkadaşlarımız katılıyor. Bunun en önemli örneklerinden biri 36 yıldır sendikasız olan Dünya devi Vestel fabrikasıydı.Yaklaşık 3,5 yıl önce başladığımız Vestel örgütlenmesi de 30 Ocak 2024 tarihinde ilk sözleşmenin imzalanması ile tamamlandı. Vestel’den aramıza katılan 17 bin arkadaşımızla artık daha güçlüyüz. Gelecekten daha umutluyuz. Bakın dostlarım sadece son bir yılda Türk Metal 39 yeni işyerinde örgütlendi. Bu sayede üye sayısı bugün itibariyle 295 bin oldu.Her geçen gün büyüyoruz, büyümeye de devam edeceğiz.”

Genel Başkanımız Altundağ, Sendikamız Türk Metal’in sendikal mücadeleye kazandırdığı kavramlara değinerek sözlerine devam ederken, “Bunların başında, sosyal sendikacılık ya da son dönemde dillendirdiğimiz gibi yeni nesil sendikacılık kavramı geliyor. Bu kavramlar Türk Metal’in sendikal harekete ivme katan, sendikal anlayışları değiştiren, çağdaş sendikacılığın olmazsa olmazlarıdır. Bizim bu süreçte bütün çabamız bu büyük kardeşler ocağının üyeleri olan sizlerin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi için mücadele etmektir. Bütün bu çabalarımızın, sosyal sendikacılık anlayışımızın anlamı ve önemi budur. Hepsi sizler içindir. Temel amacımız yürüttüğümüz çalışmalarımızı ücret sendikacılığının ötesine taşıyarak üyelerimizin hayatına dokunan, onların yaşamını kolaylaştıran ve güzelleştiren çalışmalar gerçekleştirmektir. Biz sizlere yalnızca iyi ücret alan bir sendika değiliz. Her yıl binlerce üyemizin yararlandığı Tamamlayıcı Sağlık Sigortasıyla, üyelerimizin üniversiteye giren çocukları için açtığımız öğrenci yurtlarıyla, üyelerimiz ve aileleri için yaz aylarında beş yıldızlı otellerimizde düzenlediğimiz eğitim çalışmalarıyla, kadın ve çocuk kurultaylarımızla ve daha birçok sosyal amaçlı çalışmamızla ülkemizin en çağdaş sendikasıyız. Sendikacılıkta bir markayız. Hiç şüpheniz olmasın ki bütün bu çalışmalarımız, projelerimiz, devam edecektir. Bu büyük projelere yenileri eklenecektir. Hiç şüpheniz olmasın ki bu bayrak asla yere düşmeyecek daha da yükselecektir. İşimiz kolay mı? Hayır değil bu kurtlar sofrasında işimiz çok zor. Ancak bir söz vardır. Kolayı herkes yapar, asıl olan zoru başarmaktır. Biz zoru başaracağız. Onun için buradayız. Genel Başkanınız olarak bütün sorumluluk elbette ki benim omuzlarımdadır.Ancak bu mücadelede en büyük güvencem sizlersiniz. Sizlere güveniyor, inanıyorum. Asla umutsuz olmayın, asla enseyi karartmayın. Bugüne kadar nasıl başardıysak, bundan sonra da başaracağız” dedi.

Sözlerini kısa bir süre önce kaybettiğimiz Bolu Şube Başkanımız Hakan Gülen’i anarak tamamlayan Genel Başkanımız Altundağ, “Hakan kardeşim tıpkı soyadı gibi her zaman gülen yüzüyle, iyi kalbi ve çalışkanlığıyla anılarımızda yer alacaktır. Hakan kardeşime Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve camiamıza baş sağlığı diliyorum” dedi.

***

Genel Kurul çalışmaları Düzce Şubemizin Faaliyet Raporu’nun genel kurul delegeleri tarafından oybirliği ile kabul edilmesi ile devam etti. Bu bölümde Yazaki işyerinden genel kurulu delegeleri Oğuz Başak ile Mine Ekşi söz alarak genel kurul salonuna hitap etti.

***

Genel Kurula katılan misafirler arasında Genel Başkan Yardımcılarımız Yusuf Ziya Odabaş ve Mesut Erdem, Teknorot işyeri İnsan Kaynakları Müdürü Bora Dalyanoğulları ile bölgede örgütlü olduğumuz işyerlerinden çok sayıda üyemizde yer aldı.

***

Tek liste ile gidilen genel kurulda Şube Başkanlığına Bünyamin Koç, Şube Sekreterliğine Murat Tunar, Şube Mali Sekreterliğine Hakan Pınar, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Fazlı Taşran ve Şube Eğitim Sekreterliğine Yeliz Koç seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol