TÜRK İŞÇİSİNİN GURURU 71 YAŞINDA
TÜRK İŞÇİSİNİN GURURU 71 YAŞINDA

Bünyesinde her düşünceden, her inançtan milyonlarca emekçinin hoşgörüyle emek mücadelesi verdiği, Türkiye’nin en büyük emek ocağı Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, TÜRK-İŞ, bundan 71 yıl önce bugün 31 Temmuz 1952 tarihinde kuruldu.

TÜRK-İŞ, “ekmek, barış, özgürlük” yolunda, çalışma hayatında ortaya çıkan her sorun karşısında Türkiye’nin dört bir yanında alınteri döken Türk işçisinden aldığı güçle 71 yıldır mücadele ediyor.

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de, emeğe ve emekçilere olan saldırılar uzun bir süredir devam etmektedir. Geçmişteki kazanımlarıyla ülkemizdeki emekçilerin hak ve çıkarlarının güvencesi olan TÜRK-İŞ, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da haklı mücadelesini sürdürecektir.

İşçi sınıfının karşı karşıya olduğu sorunların çözümü sendikal örgütlenme ve dayanışma ile mümkündür. Bizler de Türk Metal Sendikası olarak, TÜRK-İŞ içerisinde üstlendiğimiz rol gereğince bu mücadeleden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Bu bilinçle hareket ederek, yurdun dört bir yanında örgütlenecek, örgütlenme önündeki engelleri kaldırmak için mücadele edeceğiz.

Bu kararlılıkla, üyesi bulunduğumuz, Türkiye’nin en büyük işçi sendikaları konfederasyonu TÜRK-İŞ’in kuruluşunu yıldönümünü kutluyor, birlikte hak mücadelesi verdiğimiz tüm emekçileri ve sınıf kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol