IndustriALL ÜYESİ SENDİKALAR İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ
IndustriALL ÜYESİ SENDİKALAR İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

Türkiye’de faaliyet gösteren IndustriALL Küresel ve IndustriALL Avrupa üyesi sendikalar “Türkiye’de Sanayi İşçilerinin Adil Geçişi” başlıklı atölye çalışmasında ikinci kez bir araya geldi. İlki 2022 yılında Ankara’da düzenlenen atölye çalışmasına Türkiye’de metal, tekstil, enerji ile petrol işkollarında örgütlü sendikalar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan temsilciler katıldı.  

12-13 Ekim 2023 tarihlerine İstanbul’da düzenlenen atölye çalışmasında, “ Türkiye’de Ekonomik Durum ve Sendikaların Tepkileri”, “Sanayi Politikası ve Adil Geçişte Odak Noktası Metal, Tekstil, Enerji ile Türk Petrol ve Rafineri Sektörleri” ile “Adil geçiş müzakerelerine ilişkin sendikal uygulamaların küresel olarak paylaşılması” gibi başlıklarda Türkiye’deki adil geçiş süreci tartışıldı.

Atölye çalışması, IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kan Matsuazaki, IndustriALL Avrupa Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Judith Kirton Darling ve Friedrich-Ebert Vakfı’ndan Antonia Tilly’nin konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından Türkiye’deki ekonomik durum ve sendikaların tepkileri başlıklı bir oturum ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarının “Türkiye için Adil Geçiş Stratejisi” başlıklı bir sunumu yapıldı.

Programın ilk gününün öğleden sonraki bölümünde “Sanayi Politikası ve Adil Geçiş – Odak Noktası Türk Metal Sektörü” başlıklı bir oturum gerçekleştirildi. Türkiye’de metal sektöründe örgütlü sendikaların temsilcilerinin konuştuğu bu bölümde Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ, bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda, Türkiye’de metal ve otomotiv endüstrisindeki güncel durumun analizini eden Altundağ, Türkiye’nin adil geçiş politikaları ve stratejileri ile bu konuda başlattığı eylemler hakkında açıklamalarda bulundu. Altundağ, sunumunu Sendikamızın örgütlü olduğu işyerlerinde uygulanan adil geçiş stratejileri ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamalar ile tamamladı.

İstanbul’da iki gün süren atölye çalışmasına Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ ile birlikte Sendikamız Dış İlişkiler Dairesi uzmanları Büşra Dağ ile Berk Ekiz de katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol