IndustriAll ÜYESİ SENDİKALAR ANKARA’DA TOPLANDI
IndustriAll ÜYESİ SENDİKALAR ANKARA’DA TOPLANDI

Türkiye’de faaliyet gösteren ve IndustriAll Küresel ile IndustriAll Avrupa Sendikalarına üye sendikalar, Ankara’da düzenlenen “Türkiye’deki Sanayi İşçileri İçin Adil Geçiş” başlıklı atölye çalışmasında bir araya geldi. 4-5 Ekim tarihlerinde Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği’nin desteğiyle düzenlenen atölye çalışmasında, “Endüstrinin Karbonsuzlaştırılması ve Sendikaların Katılımı”, “İşçilerin Adil Geçişi”, “Adil Geçiş ve Değişime Hazırlanmak Konularında Sendikaların Stratejileri” ile “Değişim Sürecine Sendikaların Müdahil Olması” gibi başlıklarda Türkiye'de adil geçiş sürecinin koşulları tartışıldı.

Toplantının açılışında IndustriAll Küresel Genel Sekreter Yardımcısı Kan Matsuzaki, IndustriAll Avrupa Genel Sekreter Yardımcısı Judith Kirton-Darling ve Friedrich-Ebert Vakfı’ndan Antonia Tilly birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, Enerji ve İklim Uzmanı Önder Algedik Türkiye’nin iklim ve karbonsuzlaşma süreci hakkında bir sunum yaptı. Algedik’in ardından, Özyeğin Üniversitesi’nden Alpkan Birelma, Türkiye’de İş Kanunu ve Sendikalar başlığıyla bir sunum yaparak, Türkiye’de sendikaların karşı karşıya kaldığı zorlukları anlattı. Sunumların ardından, IndustriAll Küresel’den Diana Junquera ve IndustriAll Avrupa’dan Corinna Zierold, Avrupa ülkelerindeki güncel durumdan ve adil geçiş sürecinde yürütülen somut uygulamalardan bahsetti. Daha sonra, toplantının ikinci bölümüne geçildi. Sendikaların adil geçiş konusunda stratejilerini tartıştığı bölümde, Sendikamız Türk Metal adına söz alan Toplu İş Sözleşmeler Daire Başkanımız Mahsun Turan, sendikamızın Endüstri 4.0 birlikte işyerlerinde yaşanmakta olan dönüşümün yaratacağı etkileri anlamak ve işçileri ve sendikamızı geleceğe hazırlamak için yürüttüğü çalışmalar konusunda bilgiler aktardı. İkinci bölümün ardından toplantının ilk günü tamamlandı.

Toplantının ikinci gününde, sendikaların temsilcileri “Değişime Sürecine Sendikaların Müdahil Olması” başlığında gruplara ayrılarak, ülkemizdeki adil geçiş sürecinin nasıl yönetilmesi gerektiği hakkında tartışmalar yürüttü. Daha sonra gruplardan elde edilen raporlar ve sonraki adımların tartışılmasıyla toplantı sona erdi. Adil Geçiş sürecinde sendikaların ve işçilerin güçlü birer katılımcı olması için sosyal diyalog ihtiyacının altının çizildiği toplantıda, sendikamızı TİS Daire Başkanımız Mahsun Turan ile Basın Bürosu uzmanlarından Erencan Martı temsil etti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol