BAŞKANLAR KURULUMUZ KKTC CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NU ZİYARET ETTİ
BAŞKANLAR KURULUMUZ KKTC CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu üyeleri Başkanlar Kurulu Toplantısı için gittikleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak başkanlığındaki ziyarette Genel Sekreterimiz Muharrem Aslıyüce, Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Soyupek, Genel Teşkilatlandırma Sekreterimiz İsmail Dursun, Genel Eğitim ve TİS Sekreterimiz Yavuz Gökçe, Şube Başkanlarımız katıldı. 

Nezaket ziyaretinde Türk-İş KKTC Temsilcisi ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda ile Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da hazır bulundu.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın bir süre önce yapılan Türk-İş Kongresi'nde yeniden Türk-İş Genel Sekreterliği'ne seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Dostlarımızı böyle kilit yerlerde görmek sevindirici" dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye ile KKTC arasında her alanda ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna işaret etti.

Eroğlu, Türk Metal Sendikası'na ülkeye yaptığı yatırımlarla ve sürekli toplantılarını KKTC'de yapmaları nedeniyle aşina olduğuna işaret ederek, Türk Metal’in çalışanların haklarını koruma çalışması yanında çalışmalarını uluslararası alana taşıdığını ifade ederek, sendikamıza başarı dileğinde bulundu.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak kabuldeki konuşmasında, Türk Metal Sendikası'nın Başkanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirmek amacıyla 3 günlüğüne KKTC'de bulunduklarına işaret ederek, "Türk Metal'in üye yapısı açısından Türkiye'nin en büyük ve güçlü sendikası olduğunu" kaydetti.

Türk Metal Sendikası'nın Kıbrıs sevdalısı olduğunu belirten ve "Bizim iki vatanımız var biri anavatan diğeri yavru vatan" diyen Kavlak, 1990'dan beri KKTC'ye sadece ziyaret amacıyla gelip gitmediğini, yatırım da yapıldığını ifade etti.

Genel başkanımız Pevrul Kavlak, Fransız Meclisi'nin sözde "Ermeni Soykırımı" yasa taslağını oyladığı bir zamanda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Gaziantep'in Fransız işgalinden kurtuluş törenlerine katılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kavlak, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun 35 yıllık milletvekilliği süresince Kıbrıs sorunundaki duruşunu her zaman desteklediklerini anlatarak, bugüne kadar olduğu gibi Türk Metal Sendikası'nın üzerine düşeni yapmaya hazır olduğuna kaydetti.

Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak, ziyaretin anısına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na el yapımı çini bir sürahi takdim etti.

Türk Metal sendikası Başkanlar Kurulu üyelerini tek tek uğurlayan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

 KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’e ziyaret

Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiği temaslarından ikincisi KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer oldu.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Meclis Başkanı Hasan Bozer’e “sabaha kadar süren çalışmalarına rağmen Türk Metal heyetini kabul etmelerinden duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini” ifade etti. Genel Başkanımız Kavlak Türk Metal Sendikası’nın Türkiye’nin en büyük sendikası konumunda bulunduğunu ifade ederek; Türk Metal Sendikası hakkında bilgi verdi. Genel Başkanımız Kavlak; ayrıca Sendikamızın Uluslar arası ilişkilere verdiği önemi ve Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun kurucusu üyesi olduğunu ve kendisinin de Federasyonun Genel Başkanlığı’nı yürütmekte olduğunu belirtti. 

Sendika olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ikinci bir vatan olarak gördüklerini belirten Kavlak, 1992 yılından bu yana Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sevgi ve saygıya dayalı bir anlayış içinde yatırım yaptıklarını dile getirdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer de, Türk Metal Sendikası’nı ve çalışmalarını yakından takip ettiğini anlattığı konuşmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Anavatan’daki tüm kurum ve kuruluşlarla iyi ve derin kardeşlik ilişkileri bulunduğuna dikkat çekti.

Kıbrıs Türkü’nün en büyük gücünü Anavatan Türkiye ile olan kardeşlik bağından kazandığını vurgulayan Bozer, “Dünyada bizim bu bağlarımızı koparmak isteyenler olabilir. İşte bu gibi ilişkiler olası kışkırtmaları ortadan kaldırır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler takdim edilmesiyle birlikte KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Bozer Türk Metal Başkanlar Kurulu üyeleri ile tek tek tokalaşarak uğurladı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol